a kötelező megálló mielőtt bankot választ

Hogyan működik az árfolyamgát-szimulátor?

A Bankometer árfolyamgát-szimulátorával modellezhető, hogy bizonyos árfolyam és kamat feltételek mellett miként alakul egy adott paraméterekkel beállított svájci frank alapú annuitásos hitel havi törlesztőrészlete. A szimulátor az alapadatok megadása után egy grafikonon mutatja be az adott években esedékes havi törlesztőrészletek nagyságát (az egérrel a grafikon pontjaira közelítve kiírja az összeget is forintban).

Gondolkozzon el azon, hogy az árfolyamgátból adódó havi megtakarításával mit kezd. Ha azt, vagy annak egy részért lakástakarék pénztári számlára fizeti, megtöbbszörözheti megtakarítását. Ha az árfolyamgát kalkulációt elvégezte, akkor jobb oldalon elhelyezett lakástakarék kalkulátorban azt is kiszámítjuk, hogy ezzel a konstrukcióval mekkora többlet hozamra tehet szert.

A törlesztőrészletek követhetősége mellett a szimulátor kiszámolja és kiírja azt is, hogy az árfolyamgát alkalmazásával a fennálló futamidő alatt mennyi nyereség/veszteség képződik a hitel eredeti szerződési feltételeinek megfelelő teljesítéshez képest, azaz megadjuk, hogy mennyivel lesz több vagy kevesebb a hitel teljes költsége a futamidő alatt, ahhoz képest, amennyibe került volna az adósnak abban az esetben, ha nem él az árfolyamrögzítés lehetőségével. (A hitel teljes költsége az az összeg, amelyet az adós a tőke törlesztésén kívül fizet a banknak.)

Hitel adatai - adja meg jelenlegi hitelének adatait
Hitelszerződés kezdete:
Eredeti tőketartozás: Ft
Eredeti konverziós árfolyam: Ft
Eredeti hitel futamideje: év
Felvett devizahitel kamata*: %
Árfolyamrögzítés évre

Várakozások - becsülje meg a következő mutatók alakulását
Év: Árfolyam: deviza kamat*: HUF kamat*: Bubor:
Év: Árfolyam: deviza kamat*: HUF kamat*: Bubor:
Év: Árfolyam: deviza kamat*: HUF kamat*: Bubor:
Év: Árfolyam: deviza kamat*: HUF kamat*: Bubor:
Év: Árfolyam: deviza kamat*: HUF kamat*: Bubor:
* a kamat és a kezelési költség együttes értékét adja meg!